Navigation
17 October 2018
Home / Vindbaarheid website verbeteren

Vindbaarheid website verbeteren

1. Vind de juiste zoekterm

Het optimaliseren van je websiteteksten begint met het vinden van zoektermen. Dat vereist wel wat onderzoek. Voor een loodgieter lijkt het vanzelfsprekend om het zoekwoord ‘loodgieter’ te gebruiken. Nadeel van dit zoekwoord is dat alle loodgieters uit Nederland hier hetzelfde over denken. Hierdoor is de concurrentie hoog en wordt het moeilijk om hoog te scoren. De onderstaande tips ondersteunen je bij je zoektocht naar zoektermen:

  • Kies een zoekterm die minimaal uit 2 woorden bestaat (bijvoorbeeld ‘nieuwe schoenen’)
  • Verwerk de plaatsnaam in je zoekterm
  • Bekijk het zoekvolume met behulp van de zoekwoordplanner
  • Met de zoekwoordplanner stelt je ook de concurrentie vast
  • Gebruik zoektermen die aansluiten op de diensten en producten die je aanbiedt. Hierdoor verhoog je de conversieratio (het percentage bezoekers dat tot actie overgaat), omdat bezoekers vinden waar zij op zoek naar zijn.

2. Laat de zoektermen op de juiste plaatsen terugkomen

Als je de juiste zoektermen gevonden heeft, verwerkt je deze op je website.

Niet direct zichtbaar op de website, maar wel belangrijk voor het verwerken van de zoektermen, zijn de paginatitel en -beschrijving. Deze teksten zie je terug in de zoekresultaten. Daarnaast moeten de afbeeldingen van alt-teksten worden voorzien, zodat gelezen kan worden wat er op de afbeeldingen staat.

Ook in de content moeten de zoektermen terugkomen. Plaats de zoektermen in het menu, de koppen, inleidingen en tekst. Door zoektermen dikgedrukt te maken, kun je deze benadrukken. Het is ook positief als de zoektermen links naar andere pagina’s/websites zijn of als de zoektermen verwerkt zijn in bulletpoints.

3. Schrijf je tekst voor de bezoeker.

Voor Google staat de gebruikerservaring gebruikers voorop. De zoekresultaten wordt daarom naar de betrouwbaarheid en leesbaarheid teksten gekeken.  Onderdeel is dat je teksten niet overmatig veel zoektermen mogen bevatten (keyword stuffing). Dit straft Google af en heeft een nadelig effect op de vindbaarheid. DTG beveelt aan om maximaal 5 procent tekst uit zoektermen te laten bestaan.

4. Vindbaarheid website verbeteren met een boost door linkbuilding.

Google houdt rekening met het aantal links op internet dat naar je website verwijst. Hoe meer links naar je website verwijzen, hoe belangrijker je website wordt ingeschat. Hierbij is het wel belangrijk dat de links relevant en betrouwbaar zijn.

Ook interne links zijn hebben belang. Dit zijn de links die binnen je website naar een andere pagina verwijzen. Je kunt bijvoorbeeld de homepagina doorlinken naar de producten en diensten die je aanbiedt. Dit help je niet alleen om beter gevonden te worden. Maar je bezoekers kunnen je website hierdoor beter doorlopen.

5. Update je website regelmatig

Een voordeel voor websites is dat ze altijd aangepast kunnen worden, waardoor informatie steeds actueel is. Google neemt dit ook mee in de plaatsing met sites in de zoekresultaten. Websites die regelmatig worden aangepast, maken meer kans op een goede vindbaarheid. Die punten pak je heel eenvoudig, bijvoorbeeld door wekelijks een leuk artikel toe te voegen aan je nieuwspagina.

Recent Post:

De vindbaarheid website

Zoekmachines indexeren pagina’s op basis van onderwerpen en zoekopdrachten. Zorg dat elke pagina op je website:…….

Digital Marketing Bureau

Ons doel is dat u zo snel mogelijk zonder ons aan de slag kunt. Dat garanderen wij door concrete afspraken, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Uw resultaat staat centraal……

Hoe word je gevonden op google

Dit kunnen er drie of dertig zijn, dat maakt niet uit. Als ze maar relevant zijn voor de dienst of het product dat jij aanbiedt. Wanneer je bedacht hebt welke termen dat zijn,……….

hoe wordt mijn website beter gevonden?

Allereerste vragen die we u gaan stellen, heeft u de website aangemeld bij de zoekmachines? Wij kunnen de aanmelding gratis voor u doen. Neem contact op via……….

Internet marketing

Als je afbeeldingen plaatst, zorg er dan voor dat het duidelijk is waar deze afbeeldingen over gaan. Voeg alleen afbeeldingen toe met informatieve bestandsnamen……….

Online reputatiemanagement

Neen, we verwijderen niets in Google, dat zou het wel een stuk gemakkelijker maken als dat mogelijk was. Nee, we zorgen dat er andere resultaten getoond worden……………

Ranking website

Voordat we naar de rankingsfactoren gaan kijken, eerst nog enkele belangrijke aandachtspunten. Dingen die je moet weten om effectief met zoekmachine optimalisatie………..

backlinks

Theoretisch zou je zeggen nee, want je speelt vals en zet Google op het verkeerde been. Toch blijkt deze ‘linkspam’ in de praktijk nog vaak te werken en is…….

Veel bezoekers, meer omzet

De actualiteit en populariteit op social media hebben invloed op de autoriteit. Kleine aanpassingen kunnen…………

Vindbaarheid website verbeteren

Ook in de content moeten de zoektermen terugkomen. Plaats de zoektermen in het menu, de koppen, inleidingen en tekst………

Website toevoegen aan zoekmachines

Dit zal ook het geval zijn als we specifieke zoekwoorden in de organische zoekresultaten van Google gaan tonen…………..

Zoekmachine optimalisatie bureau

Wij zullen niet bescheiden zijn en u eerlijk vertellen waar we voorstaan: Meer omzet creëren via ons zoekmachine optimalisatie…..

Offerte aanvragen

Vraag nu meteen vrijblijvend een offerte aan of test nu direct 8 zoekopdrachten voor 99,- euro per maand. Wij garanderen de eerste……..

Google bedrijf

zelfs nadat de klacht is opgelost zullen nieuwe klanten deze oude posten kunnen lezen. Zeer veel nieuwe klanten van uw onderneming zullen gebruik maken………..

aziatisch foodbox en aziatisch foodboxen

betere zoekmachine rankings of een hogere conversie, ons team heeft de juiste middelen om het te bereiken. Uw Bedrijf Naar De Top…………..

Hoog in Google

We kunnen u direct vertellen wat de prijs zal zijn en in hoelang u ook hoog in Google zal staan. Uiteraard is het vrijblijvend en zit u nergens aan vast…………

Online marketingstrategie

Dan is het belangrijk om goed uw online speelveld in kaart te brengen. Wat is uw doelgroep? Uw doelstelling? Welke kanalen kunnen aan……………

Website vindbaar maken

Nu maken we het een stapje ingewikkelder. Want de websites die een link naar jouw webpagina plaatsen, moeten het keyword……………….

Internet Reclame

Wij zijn constant aan het uitzoeken hoe het zoekmachine-algoritme werkt. En formuleren trucs die een hoge ranking voor hun…………….

Website aanmelden bij google

Dit kan ongeveer 30-60 dagen duren, het is dus wel zaak dat dit direct gebeurd. Voor het domein adres bakkerdebink.nl zal het van belang zijn dat deze…………….

Meer omzet maken

Wat zou iemand googelen om op uw dienst of product uit te doen komen. Er vanuit gaande dat we nu de juiste zoekwoorden hebben gevonden, gaan we er………….

WordPress Seo Tips

Er zijn echter een aantal basis zaken die je moet hebben als je start met je WordPress site. Hieronder geven wij 10 punten om beter te scoren. Surf naar uw…………..

Wat is SEO

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de Google-gebruikers niet verder kijkt dan de eerste vier zoekresultaten bij een bepaalde zoekopdracht. zodat je beter scoort bij de zoekresultaten en gratis………

Google zoekmachine

Meneer brouwer heeft een website en verkoopt tweedehands televisies en zou graag worden getoond in de Google zoekmachine. Uiteraard zijn dit zoekwoorden welke veel verkeer…………….