Navigation
17 October 2018
Home / De vindbaarheid website

De vindbaarheid website

1: Gebruik één zoekwoord per page om de vindbaarheid te website te verbeteren.

Zoekmachines indexeren pagina’s op basis van onderwerpen en zoekopdrachten. Zorg dat elke pagina op je website een duidelijke zoekwoord focus heeft. Dit zoekwoord plaats je vervolgens in de:

 • Titel
 • Meta beschrijving
 • H1 tags
 • H2 tags
 • 2-3% in de content

Zorg dat elke pagina op je website geschreven is rondom één zoekwoord. Uiteraard kun je wel synoniemen gebruiken voor dit zoekwoord. Wanneer je bijvoorbeeld een pagina hebt over SEO, kun je ook gebruik maken:

 • Zoekmachine marketing
 • Zoekmachine optimalisatie
 • Search engine Optimization
 • Zoekmachine optimalisatie SEO

2: Maak je website super toegankelijk voor zoekmachines

Zoekmachines kruipen door je website met een zogenaamde spider. De spider begint op je homepage en volgt dan alle links die op je website staan. Wanneer je pagina’s op je website niet verbindt via een link, zal de spider de pagina niet bezoeken. Hierdoor zal de pagina niet geïndexeerd worden en dus geen bezoekers opleveren.

Zonde natuurlijk!

Zorg er dus voor dat elke pagina door middel één linkje verbonden is met een andere pagina. Stel je gewoon voor dat je hele generieke pagina’s naar steeds specifiekere pagina’s gaat.

3: Maak je website super toegankelijk voor bezoekers

Veel startende SEO specialisten vergeten weleens dat je een website niet voor zoekmachines maakt. Een website maak je voor je bezoeker. Zorg er dus voor dat je bezoeker zich gemakkelijk door jouw sites heen kan navigeren.

Hierbij een aantal tips:

 • Duidelijke navigatiestructuur
 • Duidelijk doel op je site (aankopen, contactaanvragen etc.)
 • USP’s en bedrijfsinformatie op de homepage

Ook zoekmachines worden slimmer en beginnen zelf ook in te zien dat sites gemaakt worden voor bezoekers. De volgende statistieken voor gebruikerservaring zijn tegenwoordig ranking factor:

 • Doorklikfrequentie
 • Bouncepercentage
 • Time on site
 • Uitstappercentage

4: Ontwikkel sitemap

 

Zoals eerder beschreven begint de spider op de homepage en volgt vervolgens iedere link op je site. Goede manier om naar iedere pagina links te hebben is door middel ‘sitemap’.

5: 404

404 pagina ontstaat doordat bezoeker’s urls intoetsen die niet bestaat of door link’s die verwijst naar pagina’s die niet bestaat.

6: Titels en meta beschrijvingen

Schrijf relevante, unieke en aantrekkelijke titels en meta beschrijvingen.  Zorg er ook voor dat het zoekwoord op je terugkomt in de titel en meta beschrijving. De titel en meta beschrijving bouwen voor groot deel het zoekresultaat op. Daarnaast gebruiken zoekmachines de titels om achter het onderwerp te komen.

7: Afbeeldingen & alt-tags

 

Afbeeldingen zijn fantastische manier om direct goede indruk achter te laten bij je bezoeker. Zoekmachines zijn iets minder fan over afbeeldingen. De spider  kan namelijk helemaal geen afbeeldingen lezen. Om erachter te komen waar afbeeldingen over gaat leest de spider daarom de alt-tag. Zorg er dus voor dat je bij elke afbeelding alt-tag invult.

8: Robots.txt: nofollow/noindex

De zoekmachines zal standaard je site doorzoeken. Wil je dit niet? Dan kun je dit aangeven in je robots.txt bestand. Met robots.txt bestand kun je tegen de spider zoekmachines zeggen: ‘Deze hoef je niet te lezen’.

Waarom je dit zou willen doen? Veel sites maken gebruik met dynamische gegenereerde die constant veranderen.

9: Gebruik niet flash

Doe het gewoon niet! Zoekmachine spiders kunnen flash niet doorzoeken, flash is absoluut niet veilig en flash is traag. Er zijn veel betere alternatieven, zoals: HTML-5.

10: Goed content

De hierboven beschreven punten lijken misschien kleine aanpassingen, maar zullen enorme impact hebben op de vindbaarheid in Google. Bovenstaande punten vormen solide basis  waarop je verder kunt bouwen. Doe dit met kwalitatieve content die de vragen doelgroep beantwoordt.

Met deze tips zal de vindbaarheid website zeker verbeteren.

Recent Post:

De vindbaarheid website

Zoekmachines indexeren pagina’s op basis van onderwerpen en zoekopdrachten. Zorg dat elke pagina op je website:…….

Digital Marketing Bureau

Ons doel is dat u zo snel mogelijk zonder ons aan de slag kunt. Dat garanderen wij door concrete afspraken, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Uw resultaat staat centraal……

Hoe word je gevonden op google

Dit kunnen er drie of dertig zijn, dat maakt niet uit. Als ze maar relevant zijn voor de dienst of het product dat jij aanbiedt. Wanneer je bedacht hebt welke termen dat zijn,……….

hoe wordt mijn website beter gevonden?

Allereerste vragen die we u gaan stellen, heeft u de website aangemeld bij de zoekmachines? Wij kunnen de aanmelding gratis voor u doen. Neem contact op via……….

Internet marketing

Als je afbeeldingen plaatst, zorg er dan voor dat het duidelijk is waar deze afbeeldingen over gaan. Voeg alleen afbeeldingen toe met informatieve bestandsnamen……….

Online reputatiemanagement

Neen, we verwijderen niets in Google, dat zou het wel een stuk gemakkelijker maken als dat mogelijk was. Nee, we zorgen dat er andere resultaten getoond worden……………

Ranking website

Voordat we naar de rankingsfactoren gaan kijken, eerst nog enkele belangrijke aandachtspunten. Dingen die je moet weten om effectief met zoekmachine optimalisatie………..

backlinks

Theoretisch zou je zeggen nee, want je speelt vals en zet Google op het verkeerde been. Toch blijkt deze ‘linkspam’ in de praktijk nog vaak te werken en is…….

Veel bezoekers, meer omzet

De actualiteit en populariteit op social media hebben invloed op de autoriteit. Kleine aanpassingen kunnen…………

Vindbaarheid website verbeteren

Ook in de content moeten de zoektermen terugkomen. Plaats de zoektermen in het menu, de koppen, inleidingen en tekst………

Website toevoegen aan zoekmachines

Dit zal ook het geval zijn als we specifieke zoekwoorden in de organische zoekresultaten van Google gaan tonen…………..

Zoekmachine optimalisatie bureau

Wij zullen niet bescheiden zijn en u eerlijk vertellen waar we voorstaan: Meer omzet creëren via ons zoekmachine optimalisatie…..

Offerte aanvragen

Vraag nu meteen vrijblijvend een offerte aan of test nu direct 8 zoekopdrachten voor 99,- euro per maand. Wij garanderen de eerste……..

Google bedrijf

zelfs nadat de klacht is opgelost zullen nieuwe klanten deze oude posten kunnen lezen. Zeer veel nieuwe klanten van uw onderneming zullen gebruik maken………..

aziatisch foodbox en aziatisch foodboxen

betere zoekmachine rankings of een hogere conversie, ons team heeft de juiste middelen om het te bereiken. Uw Bedrijf Naar De Top…………..

Hoog in Google

We kunnen u direct vertellen wat de prijs zal zijn en in hoelang u ook hoog in Google zal staan. Uiteraard is het vrijblijvend en zit u nergens aan vast…………

Online marketingstrategie

Dan is het belangrijk om goed uw online speelveld in kaart te brengen. Wat is uw doelgroep? Uw doelstelling? Welke kanalen kunnen aan……………

Website vindbaar maken

Nu maken we het een stapje ingewikkelder. Want de websites die een link naar jouw webpagina plaatsen, moeten het keyword……………….

Internet Reclame

Wij zijn constant aan het uitzoeken hoe het zoekmachine-algoritme werkt. En formuleren trucs die een hoge ranking voor hun…………….

Website aanmelden bij google

Dit kan ongeveer 30-60 dagen duren, het is dus wel zaak dat dit direct gebeurd. Voor het domein adres bakkerdebink.nl zal het van belang zijn dat deze…………….

Meer omzet maken

Wat zou iemand googelen om op uw dienst of product uit te doen komen. Er vanuit gaande dat we nu de juiste zoekwoorden hebben gevonden, gaan we er………….

WordPress Seo Tips

Er zijn echter een aantal basis zaken die je moet hebben als je start met je WordPress site. Hieronder geven wij 10 punten om beter te scoren. Surf naar uw…………..

Wat is SEO

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de Google-gebruikers niet verder kijkt dan de eerste vier zoekresultaten bij een bepaalde zoekopdracht. zodat je beter scoort bij de zoekresultaten en gratis………

Google zoekmachine

Meneer brouwer heeft een website en verkoopt tweedehands televisies en zou graag worden getoond in de Google zoekmachine. Uiteraard zijn dit zoekwoorden welke veel verkeer…………….